Kúpiť kolobežku – e-shop

Sprievodca výberom
kolobežiek


Kolobežky  >  Aké prednosti má kolobežka s veľkými kolesami?

Aké prednosti má kolobežka s veľkými kolesami?

Kolobežka s veľkými kolesami zvláda cesty aj mierny terén. Svojimi jazdnými vlastnosťami nadchne deti aj dospelých. Niektoré kolobežky majú dokonca väčšie predné koleso, ktoré je praktické na dlhšie výlety - lepšie sa vďaka nemu zdolávajú prekážky.

Výhody má hlavne kolobežka so zhodným priemerom kolies

Odborníci odporúčajú obe kolesá kolobežky rovnaké, pretože je to plus pre jej stabilitu, a tiež nemusíte voziť dve rôzne veľké duše pre prípad defektu. V súčasnosti sa najviac presadzujú kolobežky s kolesami 12 + 12, 16 + 16 či 20 + 20 palcov alebo pretekárske kolobežky 28 + 28 palcov.

Na webe Priblizovadla.cz sa píše: "Zhodný priemer kolies má pomerne veľký vplyv na jazdné vlastnosti. Zadná časť kolobežky vďaka tomu lepšie sedí na vozovke. Najviac to spoznáte v zákrutách, kedy malé zadné kolieska majú tendenciu poslať vás do šmyku. Čím väčšie koleso, tým je aj dlhšia celková stavba kolobežky."

Dôležitá je tiež výška riadidiel kolobežky - dospelí potrebujú 90 - 130 cm a deti od 50 cm. Aby sa kolobežka zbytočne neničila, musí mať tiež optimálnu nosnosť. Ak vážite napr. 70 kg, kúpte si kolobežku s nosnosťou minimálne 90 kg, aby ste mali rezervu. Dizajn a farba je až to posledné, na čo by ste sa mali zamerať, aj keď napríklad pre teenagerov je to tiež podstatný ukazovateľ.

Prax ukazuje, že kolobežka je hlavne na asfalt

Väčšina užívateľov považuje kolobežku za ideálny dopravný prostriedok do mesta. Vzdialenosť, ktorú by išli napríklad pol hodiny, na nej prekonajú len za niekoľko minút. Najmä v mestách s nedostatočnou sieťou mestskej hromadnej dopravy je to praktické.

Zvyčajne si teda nemusíte robiť starosti s tým, či má kolobežka kolesá do terénu, pretože v praxi do neho zrejme ani nevyjdete. A ak áno, zistíte, že zdolávať na kolobežke horšiu cestu dá zabrať oveľa viac než na bicykli.

Platí teda, že kolobežky s rôzne veľkými, ale dobrými kolesami sa najviac hodia na cesty do školy, práce či za zábavou. Tiež podnikatelia, ktorí majú napríklad viac prevádzok, vítajú kolobežky, pretože oproti autám a bicyklom s nimi ušetria cenný čas.

S výberom kolobežky vám môžu pomôcť recenzie. Uvádza sa v nich napríklad: "Tým, že má kolobežka celkom veľké kolesá, môžete jazdiť rýchlejšie a ani sa moc nenadrieť."

 

Zdieľajte článok



Odporúčame kolobežky






Ďalšie novinky

Náhradné kolieska na kolobežku

Medzi často žiadané príslušenstvo na kolobežky patria aj náhradné kolieska na freestyle kolobežky. Tie sa pri intenzívnom jazdení veľmi rýchlo opotrebujú.

Skladacie kolobežky pre deti i dospelých

Skvelú zábavu zažijete na skladacích kolobežkách. Zvyčajne sa vyrábajú z hliníka, takže sú odolné a pekné na pohľad. Jednoducho ich zložíte a môžete vyraziť do skateparku.

všetky novinky